Turntalent gezocht!

By 3 februari 2020Nieuws

Ben jij zo lenig als een slang? Of zo sterk als een beer? Kun jij kunstjes die niemand anders durft? Dan ben jij misschien wel het turntalent dat GymXL zoekt! Op zondag 16 februari organiseert GymXL een talentenjacht voor meisjes van 6 t/m 12 (geboren in 2013 t/m 2008) uit Amersfoort en omstreken. Zit jij al op turnen en zou je meer uitdaging willen? Of lijkt turnen je leuk maar heb je nog geen ervaring? Ook dan ben je van harte welkom op de Talentenjacht!

Tijdens deze dag zullen wij meisjes selecteren die in aanmerking komen voor de selectiegroep(en). Dus meld je snel aan! Om mee te doen met de talentenjacht hoef je geen lid te zijn van GymXL. Vriendinnetjes, nichtjes en buurmeisjes zijn van harte welkom.

Onze selectiegroepen

De damesselectie van GymXL doet mee aan wedstrijden op alle niveaus. Naast een grote groep deelneemsters aan regionale en districtswedstrijden hebben we ook toppers die uitkomen op landelijk niveau. GymXL wil de ontwikkeling in de selectiegroepen graag voort blijven zetten en er is ruimte gekomen voor nieuwe talenten. In onze groep met jonge meisjes die interesse hebben in de wedstrijdsport werken we aan de basisprincipes van turnen. Waar mogelijk breiden we dat al uit naar moeilijkere turnelementen. Zo bereiden we de meisjes langzaam maar zeker voor om in de toekomst door te stromen naar een van onze selectiegroepen, misschien wel eentje die uitkomt op landelijk niveau!

De talentenjacht

Tijdens de talentenjacht worden de meisjes getest op kracht, lenigheid, coördinatie, lichaamsspanning, snelheid en basisonderdelen van turnen. Daarnaast kijken we naar de manier waarop aanwijzingen worden vertaald naar het lichaam.

  • De talentenjacht is op zondag 16 februari, in de turnhal van GymXL in Vathorst (Schiemonnikooghof 21).
  • Meisjes die geboren zijn in 2013 t/m 2011 zijn welkom van 10.00 – 11.30 uur.
  • Ben je geboren tussen 2010 t/m 2008, dan mag je komen van 11.45 – 13.00 uur.
  • Meisjes die tijdens deze dag geselecteerd worden voor een van de selectiegroepen ontvangen een mail met meer informatie.

Aanmelden voor de talentenjacht kan tot uiterlijk 14 februari.

Aanmelden doe je door een mailtje te sturen aan kirsten.debruin@gymxl.nl. Vermeld daarbij:

  • Voor- en achternaam van het meisje
  • Geboortedatum
  • Eventuele turnervaring en/of wedstrijdniveau
  • E-mailadres ouder(s)/verzorger(s)

Wij hopen veel turntalenten te ontdekken die we een plekje kunnen aanbieden in één van onze selectiegroepen. We zien je graag op onze talentenjacht!