Elf dames GymXL door naar landelijke kwalificaties en toestelfinales district

In de weekenden van 18 en 25 januari vond in Amsterdam de tweede ronde voorwedstrijden plaats voor de dames die in de hoogste klassen turnen. Een bepalend moment, dat voor de dames van GymXL maar liefst 9 doorstromingen naar de landelijke kwalificatiewedstrijden en 2 toestelfinales binnen het district opleverde!

Wij zijn supertrots op alle dames die zich geplaatst hebben en wensen ze veel succes met de voorbereidingen! Maar ook voor de dames die zich niet hebben geplaatst bij deze een compliment voor hun inzet. Wij wensen hun veel plezier met het trainen voor het nieuwe seizoen!

Nazeli, Mila en Fee mochten aftrappen op zaterdag 18 januari.

Fee wist zich op alle toestellen te verbeteren ten opzichte van de vorige plaatsingswedstrijd. Op sprong haalde zij zelfs een score van 13.550 en werd zij 8e. Met een 20e plaats wist Fee zich te plaatsen voor de landelijke kwartfinale. Gefeliciteerd Fee!

Ondanks het feit dat Nazeli vanwege een blessure aan haar hiel niet alle onderdelen kon turnen, hield zij aan deze wedstrijd een goed gevoel over. De onderdelen waar zij wel voluit kon gaan, gingen beter dan de vorige keer.

Mila’s persoonlijke doel was om zich op alle onderdelen te verbeteren ten opzichte van vorige keer, en zich niet uit het veld te laten slaan door het hoge niveau van de concurrentie. Dat lukte, op alle onderdelen haalde zij een hogere score dan bij de eerste plaatsingswedstrijd. Ze was er vooral trots op dat ze op de balk wist te blijven, terwijl ze er de vorige wedstrijd een aantal keer vanaf was gevallen. Ze had niet verwacht zich te plaatsen voor de kwartfinales, maar dat is toch gelukt. Succes met voorbereiden Mila!

Ook Julia Duijst zou deze dag aan de beurt geweest zijn, maar kon helaas niet meedoen. Ze is nog herstellende van een gebroken pols. Achteraf gezien heeft zij de eerste voorwedstrijd met een gebroken pols geturnd… Desondanks heeft zij zich tijdens die wedstrijd weten te plaatsen voor de landelijke kwartfinales.  Julia is nu hard aan het opbouwen om een mooie wedstrijd te kunnen laten zien in maart. Wij wensen haar veel succes en een voorspoedig herstel!

Vanwege het geringe aantal deelneemsters in de categorie jeugd 1 N2 was al bekend dat alle dames uit ons district door kunnen stromen naar de landelijke wedstrijden. Dat nam niet weg dat Anouk, Maud en Leonie een leuke wedstrijd draaiden op zondag 19 januari.  Anouk werd dit keer 4e met een prachtige oefening op balk. Maud haalde een 5e plaats en Leonie werd zelfs 2e op het onderdeel vloer. Wij wensen jullie veel succes bij de landelijke wedstrijden dames!

In de middag waren Norah, Mathilde en Natasja aan de beurt in de categorie Jeugd 2 E. Norah eindigde op een 13e plaats en liet een mooie balk oefening zien. Mathilde haalde een mooie score op sprong en werd 16e. Natasja’s sterke oefening van die dag was op vloer, zij werd 18e.

Daarna mocht Indy (jeugd 1 N3) de eer van  GymXL verdedigen. Indy had hard geoefend op een andere afsprong op balk, omdat zij bij de vorige wedstrijd punten aftrek kreeg. Dit keer ging het wel goed. Zij turnde een nette wedstrijd, met een mooie score op sprong. Indy werd 19e en is door naar de landelijke kwartfinales. Goed gedaan Indy!

Op zaterdag 25 januari was Lynn als eerste aan de beurt. Ook zij was al geplaatst voor de landelijke kwalificatiewedstrijden, omdat er maar 15 meisjes op dit niveau turnen in district Mid-West. Lynn heeft tijdens deze wedstrijd geleerd om zich te herpakken en door te zetten. Met een sterke sprong werd zij 8e deze zaterdag.

Daphne en Yfke kwamen uit voor Pupil 1 N3. Daphne werd overall 8e. Op sprong en brug haalde zij zelfs een 1e en 2e plaats, wat haar voor deze toestellen een plek in de finale opleverde! Deze zal op 28 maart in Amsterdam zijn. Toi toi toi Daphne! Bij Yfke ging het bij deze wedstrijd het beste op brug. Zij eindigde als 18e in het wedstrijdveld.

Marije deed als enige van GymXL mee in de categorie Senior B. Marije turnde een hele mooie wedstrijd, zij werd 3e en wist een ticket voor de landelijke kwartfinale binnen te halen! Super gedaan Marije!

Op zondag 26 januari mochten Eva, Elin, Aliene en Bente vroeg uit de veren. Eva en Elin deden mee in de categorie Instap N3. Eva haalde hoge punten op balk en werd 13e. Voor Elin ging het deze dag het beste op sprong, zij eindigde op een 16e plek.

Op de andere baan turnden Bente en Aliene in Pupil 1 N3. Beide dames gingen voor hoge punten dan bij de eerste wedstrijd in december. Dat is gelukt! Bente liet een mooie balkoefening zien. Aliene haalde een prachtige score op sprong. Beide dames kijken tevreden terug op deze wedstrijd.

In de middag waren Jayda en Julia Meerbeek, Junior D, aan de beurt. Julia kon helaas maar een halve wedstrijd turnen vanwege een blessure. Jayda turnde een mooie wedstrijd. De hoogste punten haalde zij op vloer, waar zij 2e werd. Dit leverde haar een plaats op in de toestelfinale voor het onderdeel vloer op 28 maart. Zet hem op Jayda!