Wil je naast je les extra trainen? Of ben je geen lid van GymXL, maar wil je graag eens sporten in onze prachtige hal in Vathorst? Kom dan eens naar een open training!

Wat is een open training?

Tijdens een open training mag je twee uur lang vrij sporten op de vloer, de turntoestellen, de trampolines en het speciale freerunparcours. Daarbij zijn trainers aanwezig, maar niet om les te geven. Ze houden in de eerste plaats toezicht en zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Want dat je vrij mag trainen wil natuurlijk niet zeggen dat alles kan en mag! Houd je aan de huisregels, dan wordt het een gezellige middag. Je vind de regels op deze pagina. Wil je liever onder begeleiding sporten? Dan mag je je eigen trainer meenemen.

Wanneer zijn er open trainingen?

Bijna iedere zondagmiddag zijn er open trainingen. Meestal twee sessies, van 14:00-16.00 uur en van 16.00-18.00 uur. In schoolvakanties proberen we vaak ook op een doordeweekse dag een sessie te houden. In de kalender zie de je alleen de eerstvolgende sessies staan, waarvan we zeker weten dat ze door kunnen gaan. Wil je pas over een paar weken komen, en zie je nog geen sessies voor die datum staan? Check de kalender op een latere datum nog een keer.

Moet ik me van te voren inschrijven?

Opgeven is inderdaad nodig. De open trainingen zijn druk bezocht en voor de veiligheid is het aantal deelnemers beperkt. Als je je niet van tevoren opgeeft is de kans groot dat de sessie al vol zit en je niet naar binnen mag. Reserveren doe je door in de kalender de sessie van je keuze aan te klikken. Wil je meerdere deelnemers opgeven? Vul dan voor elk van die deelnemers een apart formulier in. Je ontvangt per inschrijving een bevestiging per e-mail.

Wat kost het en hoe kan ik betalen?

Deelname aan een open training kost €8,00 voor leden van GymXL en  €10 voor niet-leden. Vanaf 1 juli 2024 €12 voor niet-leden. Je betaalt voor aanvang van de open training bij de kassa in de kantine, bij voorkeur met je pinpas.

Veelgestelde vragen

Ik heb gereserveerd maar geen bevesting ontvangen

Check dan je spam folder. Mail van GymXL komt daar regelmatig in terecht, zeker als je een hotmail- of gmail-adres hebt. Niet gevonden tussen de spam? Dan heb je misschien een typefout gemaakt toen je je e-mailadres invulde in het formulier. Wil je het zeker weten? Stuur een e-mail aan info@gymxl.nl, dan zoeken we het even voor je op.

Ik heb gereserveerd maar kan helaas niet komen

Geen punt. In de bevestiging die je per e-mail hebt ontvangen staat een link waarmee je je uit kunt schrijven, die klik je gewoon aan. Let op: van je uitschrijving ontvang je geen bevestiging.

Ik wil een verjaardagspartijtje organiseren voor mijn kind, kunnen we naar een open training komen?

Jazeker! Zorg dat u tijdig voldoende plekjes reserveert – liever één te veel dan te weinig. Op het moment dat u zeker weet met hoeveel kinderen jullie komen zegt u gewoon de overbodige plek af.

Vul voor elk van de kinderen een afzonderlijk formulier in. Vermeld bij Voornaam steeds “Feestje” gevolgd door de naam van uw kind, en bij Achternaam de achternaam van uw kind gevolgd door “gast 1”, “gast 2” etc.

In de kantine is koffie, thee, frisdrank, snoep, chips, patat en snacks verkrijgbaar. Taart, cupcakes of andere traktaties mag u zelf meenemen en in de kantine opeten.

Wilt u nog iets vragen? Stuur een mail aan info@gymxl.nl.

Zijn open trainingen geschikt voor alle leeftijden?

In principe wel. Maar ouders van kleine kinderen raden we aan de kinderen te begeleiden tijdens het spelen. Op blote voeten, sokken of zaalschoenen mag u mee de zaal in. Ouders mogen ook op de tribune plaatsnemen om te kijken.

Ik probeer te reserveren via mijn mobiele telefoon, maar hoe werkt dat nou precies?

Ga naar de kalender op onze site. Op data waarop een event is gepland zie je een stipje staan. Staat er op de dag van je keuze een stipje? Klik daar dan op, dan opent zich een pagina waarop je kunt zien om welke events het gaat. Zie je een open training op een dag/tijdstip waarvoor je wilt reserveren? Klik dan op “Meer weten”. Je krijgt dan een knop “Reserveren” in beeld. Klik daarop, dan zie meteen of er nog plaats is. Zo ja, dan verschijnt er een invulformulier. Vul het in, druk op verzenden en klaar!

Leden: €8

Niet-leden: €12

Dit zijn de huisregels

 • Toegang is op eigen risico. Laat waardevolle spullen thuis.
 • Ga netjes om met je medesporters.
 • Ga netjes om met de toestellen en gebruik alleen waarvoor ze bedoeld zijn.
 • Als je materialen verplaatst, ruim ze dan ook zelf weer op.
 • Je mag niet in het fitnessgedeelte komen.
 • Spring alleen van objecten die daarvoor bedoeld zijn.
 • Zwaaien in de ringen is ten strengste verboden.
 • In het freerun-gedeelte mag je zaalschoenen dragen, in de rest van de hal niet.
 • De valkuil is net als een ondiep zwembad: daar moet je gewoon niet induiken!
 • De groene trampolinematjes mogen niet in de valkuil.
 • Maximaal 1 persoon per trampoline.
 • Eten en drinken doe je in de kantine, niet in de zaal.

En dan nu de allerbelangrijkste regel:

 • De toezichthouders hebben het voor het zeggen.

Kortom: sport met respect voor de anderen en houd jezelf en de boel heel!