Onze Maud 23e van Nederland!

Zaterdag 15 juni waren de bondskampioenschappen N1 Pupil 2 in Tilburg. Maud Monteny heeft dit seizoen keihard getraind en geknokt om zich hiervoor (na twee voorrondes en een halve finale) te plaatsen. Teamgenootjes Anouk, Julia en Leonie waren mee voor extra support!

 

 

 

Ze begon de wedstrijd met een goede vloeroefening, één van haar favoriete onderdelen. Hierdoor was de ergste spanning er snel af. Na de vloer, volgden sprong en brug. Met name op brug zette zij een prachtige strakke oefening neer! Als laatste kwam balk: elke keer weer enorm spannend voor Maud. Het in turnen ging erg goed, waardoor de hoop op een strakke oefening groot was. Helaas viel zij twee keer van de balk, en dat terwijl ze voor de rest de oefening veel netter en overtuigender neerzette dan in de wedstrijden hiervoor. Deze balkoefening resulteerde, ondanks de twee vallen, in een hogere score dan in de voorrondes!

Uiteindelijk werk Maud 23ste, en is ze heel tevreden met het resultaat wedstrijd. Enerzijds laatste in de finale, maar wel 23ste van Nederland. Je bent een topper Maud, en wij zijn super trots op jou!