NK trampoline: Goud, zilver en brons voor GymXL-Springbokken

Maar liefst 39 GymXL-Springbokken springers kwamen uit op het NK in Ahoy! Zij hadden zich hiervoor tijdens de 5 plaatsingswedstrijden eind vorig jaar en eerder dit jaar weten te plaatsen. 24 van hen sprongen zowel individueel als synchroon, de rest was aanwezig voor een van deze disciplines. Dat alleen was dat al een prachtige prestatie, en een kroon op de samenwerking tussen de onze verenigingen.

En wat werd het een sportief weekend: Hidde, Anouk, Olivia, Stacey, Gwyn, Phaedra, Hilde, Fleur, Yaell, Twan, Lorenzo, Sydney, Jennifer, Eva,  Lize,  Jesslynn, Julie, Luuk, Joep, Finn, Giulia, Yasmine, Daniek, Dilara, Ilse, Joelle, Kelly, Terra, Julia, Lisa, Tom, Yerusha, Amy, Julianne, Lieke, Jordi, Timon, Jolien en Jewel kwamen allemaal in actie. Er werd gestreden, aangemoedigd, geschoven met matjes. Er werd gecoacht en begeleid. Er werden finales gesprongen, teleurstellingen verwerkt maar ook heel prachtige resultaten behaald.

Onze gouden toppers, de Nederlandse kampioenen:

  • Individueel: Ilse, Jordi
  • Synchroon: Amy & Julianne, Anouk & Sidney, Finn & Ralph (kdo)

Zilveren kanjers:

  • Individueel: Fleur, Kelly
  • Synchroon: Timon & Jordy

Bronzen medaillewinnaars:

  • Individueel: Stacey, Twan
  • Synchroon: Hidde & Luuk

Het was een prachtig NK voor het GymXL-Springbokkenteam! Bent u benieuwd hoe de GymXL-springers het zelf hebben ervaren? U leest het hieronder.

Hoi, ik ben Gwyn Gipman. Ik deed op zaterdag 22 juni voor de tweede keer mee aan het NK trampoline in AHOY. Dit jaar was mijn doel de finale te halen in de categorie Jeugd 1a meisjes. De voorronde ging goed. Ik ging als vierde door naar de finale. In de finale stond ik tot de laatste springer bij de top 3 maar zij was heel goed dus ik werd uiteindelijk vierde. Daar ben ik superblij mee.
We hebben dit jaar 3 wedstrijden gesprongen en toen mocht ik door naar het NK.  Het was een leuke ervaring en ik hoop dat ik het nog een keer kan doen en ooit een keer goud ga halen!

Groetjes Lorenzo

Sinds een jaar springt Stacey van Middelaar trampoline. Na enige twijfel toch wedstrijden gaan springen. 3 plaatsingswedstrijden en 6 medailles verder kwam het grote nieuws!! Plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen. Ze was apetrots! Had er ongelooflijk veel zin in en vertelde het  aan iedereen!

22 juni naderde en ze bleef uiterst relax. De dag zelf een beetje spanning maar vooral veel plezier.

In de ochtend was het individueel springen tegen 17 andere springers. En ze plaatste zich voor de finale als 3de . Dit betekent dat ze als 6de mocht in de finale. Na haar sprong stond ze 1ste wat al een medaillegarantie was en de meiden na haar sprongen prachtig naar de 1ste en 2de plek.  Stacey behaalde brons. Dan ben je 8 en de op 2 na beste van het hele land.. GEWELDIG! 

’s Middags mochten Stacey en Olivia samen synchroon. De eerste sprong was perfect . De 2de sprong ging iets minder waardoor ze zich net niet plaatsten voor de finale. Dit was voor beide meiden even slikken. Maar aan het einde van de lange dag kijkt Stacey terug op een prachtig resultaat en heeft ze vooral ontzettend veel plezier gehad.

Voor ouders is zo’n dag bijzonder intensief. De hartslag tikt lachend de 200 aan en de stress grenst aan gekte. Maar wat een feest om op de tribune te mogen zijn .

Dank alle lieve springjuffen en begeleiders. Jullie zijn werkelijk fantastisch.

Ouders Stacey