Mooi einde van een topseizoen voor Marije!

Op zaterdag 25 mei deed Marije mee aan het Bondskampioenschap voor de senioren in de 2e divisie in Duiven.
Marije had dit wedstrijdseizoen eigenlijk niet de verwachting dat zij zich voor dit kampioenschap zou plaatsen. Dat dit uiteindelijk wel is gelukt en dat zij bij de beste 36 turnsters van Nederland behoort, was voor Marije al een prestatie om trots op te zijn. Ze had voor zichzelf het doel gesteld om een leuke wedstrijd te turnen en bij de top 30 te eindigen.

Marije begon haar wedstrijd op balk. Bij het inturnen gingen alle elementen goed en bleef zij op de balk staan, maar tijdens de wedstrijd lukte haar dit helaas niet. Ze viel met salto achterover en de verbinding van radslag-arabier lukte niet, maar ze turnde de rest van haar oefening wel netjes en zonder wiebels. Ondanks de val en de mislukte verbinding was Marije tevreden over haar oefening.

Vloer en sprong gingen allebei goed. De vloeroefening van Marije werd beloond met een 11.200 en de tsukahara op sprong met een 11.700. Het sprongcijfer viel wat tegen, maar de jury was erg streng bij iedereen dus dit cijfer was nog goed voor een 20e plek op dit toestel.

Als laatste turnde Marije op brug. Net als bij de vorige wedstrijden was het spannend of de losom-reus zou lukken, omdat dit nog niet altijd goed gaat in de trainingen. Gelukkig lukte het Marije om losom-reus door te turnen gevolgd door een streksalto met halve draai af. Voor haar gevoel was dit de beste brugoefening die zij dit seizoen op wedstrijden heeft laten zien.

Het was nog even spannend of Marije haar doel om de top 30 te halen zou bereiken, maar dit is haar uiteindelijk gelukt met de 29e plaats! Marije kijkt met trots terug op deze wedstrijd en verheugt zich nu op het trainen van nieuwe elementen voor volgend seizoen.