Marije plaatst zich voor het NK!

Op zondag 7 april vond de halve finale van de tweede divisie plaats in Leusden. Julia Duijst en Marije Russcher hadden zich hier beiden voor geplaatst.

Julia mocht het spits afbijten. Omdat deze wedstrijd zo lekker dichtbij was, waren er een aantal teamgenootjes gekomen om Julia aan te moedigen. Dat was fijn! Julia had haar doel van dit wedstrijdseizoen al gehaald, namelijk het behalen van deze wedstrijd. Dat in combinatie met een rugblessure waarmee ze te kampen heeft, zorgde ervoor dat ze vrij ontspannen aan de wedstrijd begon: geen verwachtingen!

Het eerste toestel was balk. Door haar rugblessure was het lastig om de balans te houden en ook tijdens de wolfpirouette had ze flink wat pijn. Gelukkig geen val, maar het cijfer was teleurstellend. Door naar vloer. Het lukte vanwege de pijn niet om in te turnen. Julia ging dus zonder voorbereiding de vloer op, maar ze behaalde een prachtige score en Julia steeg naar plaats 14 in het klassement. De beste 18 konden zich plaatsen voor de NK-finale.
Sprong was aan de beurt. Na 1 keer inspringen, liet ze maar 1 sprong zien in plaats van de gewenste 2. Het maakte niet uit. Met weer een prachtige score steeg Julia naar de 12de plaats. Ondanks dat ze dit van te voren absoluut niet verwacht had. En hoop doet leven. Julia besloot om alles te geven bij de brug om zo toch nog misschien een finaleticket te bemachtigen. Tegen beter weten in, want brug vraagt heel veel van je rug. En dat bleek ook. Het lukte Julia om haar oefening zonder een val ten einde te brengen, maar daar was ook alles mee gezegd. Met haar laagste cijfer ooit, zakte ze tien plaatsen in het klassement en plaatste ze zich helaas niet voor het NK. Julia kan terugkijken op een heel goed wedstrijdseizoen en mag zich weer lekker gaan richten op het leren van nieuwe elementen.

 

Het doel van de halve finale was voor Marije het turnen van een goede wedstrijd, zonder de verwachting zich te plaatsen voor het NK. Marije begon haar wedstrijd op balk en turnde hier wat voorzichtig, waardoor de moeilijkheid van haar oefening een stuk . Het volgende toestel was vloer, waar Marije een nieuwe combinatie turnde van een pirouette geheven been met een spagaatsprong hele draai, om zo de moeilijkheid van haar oefening wat op te schroeven. De oefening werd netjes uitgevoerd en leverde Marije een mooie 4e plaats op met een 11.700! Op sprong turnde Marije een goede tsukahara in een keer tot stand, goed voor een 12.200. Na deze drie toestellen stond Marije op de derde plaats, maar haar moeilijkste toestel brug moest nog komen. Haar oefening met losom reus ging gelukkig goed, waardoor zij met ruim 45 punten op een gedeelde 6e plaats eindigde! Dit betekent dat Marije zich geplaatst heeft voor het NK op 25 mei in Duiven! Dit is voor Marije de eerste keer dat zij zich in de 2e divisie plaatst voor het NK.

Wij zijn trots op je Marije, en wensen je veel succes met het voorbereiden voor 25 mei!