GymXL & corona: vraag en antwoord

Op deze plek leest u welke gevolgen de maatregelen naar aanleiding van de corona-pandemie hebben voor sporten bij GymXL. Zodra hierover nieuwe informatie beschikbaar komt werken we de vragen en antwoorden bij.

Laatst bijgewerkt: zondag 22 maart, 16:20

Welke maatregelen neemt GymXL?

Alle recreatielessen, selectietrainingen en open trainingen zijn geannuleerd. Dit duurt ten minste tot 6 april.

Als ik geen les heb, hoef ik dan ook geen contributie te betalen?

Als vereniging vormen de salarissen van onze trainers de grootste kostenpost. Omdat we de trainers sinds 13 maart nauwelijks nog werk kunnen bieden zullen we een beroep proberen te doen op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. In hoeverre dat lukt moeten we afwachten. Deze maand moeten we in ieder geval gewoon de salarissen uitbetalen. Daarnaast loopt de huur van de accommodaties en de afdracht die we per lid moeten doen aan sportbond KNGU ook gewoon door. We zien ons op dit moment dan ook genoodzaakt om in de laatste week van maart de normale contributie (over april) te incasseren. We hopen dat we mogen rekenen op jullie begrip hiervoor. Over enkele weken zal duidelijk worden wat de NOW voor onze financiën kan betekenen. Op dat moment gaan we meteen kijken of, en zo ja, hoe wij later in het seizoen de leden compensatie kunnen bieden voor door de coronacrisis gemiste lessen.

Hebben jullie wat leuke tips om in beweging te blijven?

Jazeker! Nu onze trainers van de ene op de andere dag moesten thuisblijven zijn ze meteen allemaal sportieve challenges gaan verzinnen voor in en om het huis, waar mee je een beetje sterk en lenig blijft. En die ook gewoon superleuk zijn om te doen natuurlijk. Ze hebben de selectieleden afgelopen week via whatsapp al wat “huiswerk” opgegeven. En voor onze recreatieleden is er een heuse Beweegbingo samengesteld. Dus of je nu turnt, trampolinespringt, freerunt of aan peuter- of kleutergym doet: download de kaart van onze website en ga de uitdaging aan! Ook leuk voor broertjes en zusjes trouwens. En voor ouders! 😉

Gaan mijn wedstrijden nog door?

Aanvankelijk kondigde de KNGU aan te zullen kijken of wedstrijden die noodgedwongen moesten worden afgelast later in het seizoen konden worden ingehaald. Maar inmiddels hebben zij laten weten dat er nog maar één ding opzat: het hele verdere wedstrijdseizoen annuleren… Lees hier het nieuwsbericht op Dutchgymnastics.nl.