Flinke medailleoogst voor GymXL-jongens op NK

Afgelopen weekend vond in Alkmaar het Nederlands Kampioenschap turnen plaats. Op zaterdag werden de meerkampfinales geturnd door de jongens in de talenten, 1e, 2e en 3e divisie. Op zondag stonden de toestelfinales op het programma. Jasper Wijers, Lars van der Baan, Twan Rotgans, Melle Willemse, Daan Tramper en Olivier Haverhoek hadden zich allemaal gekwalificeerd voor de meerkampfinale door zich bij de beste 12 jongens van Nederland te turnen. Samen met Faber de Koning en Kyano Boute wisten zij nog eens 19 toestelfinales bij elkaar te turnen.

Op zaterdag wist Olivier met prachtige oefeningen en stalen zenuwen zich tot Nederlands Kampioen te turnen in de categorie instap 3e divisie. Een enorme prestatie voor deze jonge turner van 8 jaar. Natuurlijk hing hij met trots de gouden plak om zijn nek! De andere jongens turnde goede oefeningen maar wisten niet de stap naar het podium te maken. Resultaten: Instap 3e divisie: Olivier, 1e plek! Pupil 3e divisie: Lars 5e plek! Instap talentendivisie: Daan 5e plek! Pupil 1e divisie: Melle 7e plek, Twan 9e plek! Jeugd 1e divisie: Jasper 12e plek!

Op zondag stonden de toestelfinales op het programma. Daan haalde de eerste bronzen medaille binnen op sprong, daarna volgen Olivier met de eerste gouden medaille op het toestel voltige. Als een team werd er met elkaar meegeleefd en turnden de jongens zo netjes en compleet mogelijk hun oefenstof. Diverse medailles waren het resultaat van de strakke oefeningen. Goud op vloer voor Twan, zilver op voltige en sprong voor Melle, Olivier brons op brug en zilver op rek, goud op rek voor Faber en terwijl de wedstrijd al bijna afgelopen was turnden Lars met een nagenoeg perfecte oefening het goud op voltige binnen. Jasper die de ronde daarna nog aan de beurt kwam turnde zich vrij verrassend naar het zilver op rekstok met een supernette oefening! Eindresultaat 4 keer goud, 4 keer zilver en 2 keer brons op de toestellen en 1 keer goud in de meerkamp. Een top weekend voor de jongens en trotse trainers van GymXL die hiermee een grote stap maakte richting de top van Nederland in de geturnde divisies.

Met dank aan onze sponsors: Makronyl, Taxi Boute en Met14