Mededelingen

Laatste inloopspreekuur dit seizoen

By | Mededelingen | No Comments

Blessure opgelopen tijdens de Avondvierdaagse? Advies nodig van een fysiotherapeut voordat u op vakantie gaat? Kom woensdag 19 juni tussen 16.00 en 17.00 uur naar het gratis inloopspreekuur!

Voor de laatste keer dit sportseizoen kunnen leden van GymXL en hun gezinsleden terecht bij (kinder)fysiotherapeut Frida Kennis voor vrijblijvend advies. Over sportblessures, maar ook over pijnklachten, motorische ontwikkelingsproblemen en bewegen in het algemeen.

Read More

Denk mee met de turnbond

By | Mededelingen | No Comments

De KNGU, de turnbond waarbij GymXL is aangesloten, organiseert een marktonderzoek onder kinderen, jongeren en ouders over de beleving van bijvoorbeeld turnen, freerunnen, ritmische gymnastiek, trampolinespringen, dans en andere gymsporten. Jullie kunnen ook meedoen! Op de website Dutch Gymnastics lees je er alles over.

Schrijf je in voor de bijeenkomst van a.s. donderdag 9 mei, die is in Amersfoort, in de Superfun aan de Middelhoefseweg 10.

Laatste nieuws

GymXL ruim vertegenwoordigd op NK Trampolinespringen

By | Nieuws, Wedstrijdverslag | No Comments

Yerusha, Eva, Lize, Joep en Gwyn

U heeft op deze plaats dit seizoen nog niet zo veel gelezen over onze trampolineselectie. Maar dat betekent niet dat ze geen mooie resultaten hebben geboekt – integendeel zelfs: maar liefst 20 NK-tickets hebben onze talenten in de wacht gesleept!

Springers hebben gedurende een seizoen vijf voorwedstrijden waarvan de drie beste meetellen in de race naar een NK-ticket. In mei was de vijfde en  laatste wedstrijd voor alle divisies van het trampolinespringen en daarmee de laatste mogelijkheid tot plaatsing voor het NK. Een aantal springers stond er al goed voor, maar voor andere was het nog spannend of ze het felbegeerde ticket zouden bemachtigen. Zeker voor Yerusha en Julia, die halverwege dit jaar naar een hogere divisie zijn gegaan en daardoor maar drie voorwedstrijden hadden om zich te plaatsen. Uiteindelijk hebben de 14 selectiespringers die GymXL rijk is samen maar liefst 20 finaleplaatsen binnengehaald!

Het NK vindt plaats op 22 en 23 juni tijdens Dutch Gymnastics – The Finals in Ahoy. Wij wensen onze springers heel veel succes!

Read More

Mooi einde van een topseizoen voor Marije!

By | Nieuws, Wedstrijdverslag | No Comments

Op zaterdag 25 mei deed Marije mee aan het Bondskampioenschap voor de senioren in de 2e divisie in Duiven.
Marije had dit wedstrijdseizoen eigenlijk niet de verwachting dat zij zich voor dit kampioenschap zou plaatsen. Dat dit uiteindelijk wel is gelukt en dat zij bij de beste 36 turnsters van Nederland behoort, was voor Marije al een prestatie om trots op te zijn. Ze had voor zichzelf het doel gesteld om een leuke wedstrijd te turnen en bij de top 30 te eindigen.

Read More

Flinke medailleoogst voor GymXL-jongens op NK

By | Nieuws, Wedstrijdverslag | No Comments

Afgelopen weekend vond in Alkmaar het Nederlands Kampioenschap turnen plaats. Op zaterdag werden de meerkampfinales geturnd door de jongens in de talenten, 1e, 2e en 3e divisie. Op zondag stonden de toestelfinales op het programma. Jasper Wijers, Lars van der Baan, Twan Rotgans, Melle Willemse, Daan Tramper en Olivier Haverhoek hadden zich allemaal gekwalificeerd voor de meerkampfinale door zich bij de beste 12 jongens van Nederland te turnen. Samen met Faber de Koning en Kyano Boute wisten zij nog eens 19 toestelfinales bij elkaar te turnen. Read More