Mededelingen

GymXL & corona: vraag en antwoord

By | Mededelingen | No Comments

Op deze plek leest u welke gevolgen de maatregelen naar aanleiding van de corona-pandemie hebben voor sporten bij GymXL. Zodra hierover nieuwe informatie beschikbaar komt werken we de vragen en antwoorden bij.

Laatst bijgewerkt: zondag 22 maart, 16:20

Welke maatregelen neemt GymXL?

Alle recreatielessen, selectietrainingen en open trainingen zijn geannuleerd. Dit duurt ten minste tot 6 april.

Als ik geen les heb, hoef ik dan ook geen contributie te betalen?

Als vereniging vormen de salarissen van onze trainers de grootste kostenpost. Omdat we de trainers sinds 13 maart nauwelijks nog werk kunnen bieden zullen we een beroep proberen te doen op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. In hoeverre dat lukt moeten we afwachten. Deze maand moeten we in ieder geval gewoon de salarissen uitbetalen. Daarnaast loopt de huur van de accommodaties en de afdracht die we per lid moeten doen aan sportbond KNGU ook gewoon door. We zien ons op dit moment dan ook genoodzaakt om in de laatste week van maart de normale contributie (over april) te incasseren. We hopen dat we mogen rekenen op jullie begrip hiervoor. Over enkele weken zal duidelijk worden wat de NOW voor onze financiën kan betekenen. Op dat moment gaan we meteen kijken of, en zo ja, hoe wij later in het seizoen de leden compensatie kunnen bieden voor door de coronacrisis gemiste lessen.

Hebben jullie wat leuke tips om in beweging te blijven?

Jazeker! Nu onze trainers van de ene op de andere dag moesten thuisblijven zijn ze meteen allemaal sportieve challenges gaan verzinnen voor in en om het huis, waar mee je een beetje sterk en lenig blijft. En die ook gewoon superleuk zijn om te doen natuurlijk. Ze hebben de selectieleden afgelopen week via whatsapp al wat “huiswerk” opgegeven. En voor onze recreatieleden is er een heuse Beweegbingo samengesteld. Dus of je nu turnt, trampolinespringt, freerunt of aan peuter- of kleutergym doet: download de kaart van onze website en ga de uitdaging aan! Ook leuk voor broertjes en zusjes trouwens. En voor ouders! 😉

Gaan mijn wedstrijden nog door?

Aanvankelijk kondigde de KNGU aan te zullen kijken of wedstrijden die noodgedwongen moesten worden afgelast later in het seizoen konden worden ingehaald. Maar inmiddels hebben zij laten weten dat er nog maar één ding opzat: het hele verdere wedstrijdseizoen annuleren… Lees hier het nieuwsbericht op Dutchgymnastics.nl.

Laatste nieuws

Blijf sterk en lenig met onze Beweegbingo!

By | Nieuws | No Comments

De coronacrisis hakt er stevig in… Voor velen – zeker kinderen – betekent het tot vervelens toe thuiszitten. En dat nu het buiten eindelijk lekker lenteweer wordt. Dus gooi die Smartphone, iPad of spelcomputer aan de kant, en doe onze Beweegbingo voor binnen en buiten! Samengesteld door onze trainers, en boordevol sportieve challenges voor turnliefhebbers, trampolinespringers en freerunners. En natuurlijk is ook aan de peuters en kleuters gedacht!

Download snel een bingokaart en ga de uitdagingen aan, in huis of in de tuin. Wie weet vindt je broertje of zusje het ook leuk om de challenges te proberen. En hier nog een extra uitdaging: krijg jij je ouders zo ver dat ze ook mee doen? Veel plezier met z’n allen!

Read More

Meet the vloggers

By | Nieuws | No Comments

De gymsport is een mediagenieke sport. Geen wonder dus dat er vanuit de hal waar GymXL les geeft en open trainingen organiseert veelvuldig gevlogd wordt! Op YouTube en andere social media trekken vooral freerunners en andere freestylers veel aandacht met filmpjes waarin zij hun spectaculaire moves vertonen en challenges aangaan. Zo inspireren ze veel mensen om deze coole tak van sport ook eens te proberen.

Wil jij deze idolen in het echt ontmoeten? Klik dan hier om je in te schrijven voor de fandag op zaterdag 29 februari, en sport samen met de vloggers tijdens één van de vier sessies op onze locatie aan het Schiermonnikooghof 21 in Amersfoort.

De opbrengst van de dag komt ten goede aan de verhuurder van de hal, de Stichting Turn Inn, die het opgehaalde bedrag gaat besteden aan nieuwe toestellen. Zodat iedereen de komende jaren weer verzekerd is van urenlang gymsportplezier!

Landelijke kwalificaties N1 en N2 begonnen

By | Nieuws, Wedstrijdverslag | No Comments

Afgelopen zaterdag was in Eindhoven de eerste landelijke kwalificatiewedstrijd voor onze dames in de categorieën instap N1 en jeugd 1 N2. Het was een mooie wedstrijd, al speelden bij alle vier de dames (en niet te vergeten hun ouders op de tribune) op balk de zenuwen hen de nodige parten.

In alle vroegte mocht Lynn (instap N1) beginnen. Ze turnde overall een goede wedstrijd, met de hoogste scores op vloer (12.100, 5e plaats) en sprong (13.200, 6e plaats). Dit maakte dat zij op een knappe 8e plaats eindigde.

Daarna waren Maud, Leonie en Anouk (jeugd 1 N2) aan de beurt. Maud behaalde in het sterke deelnemersveld een mooie 11e plaats, mede dankzij haar goede oefeningen op vloer (13.133, 5e plaats) en brug (13.233, 8e plaats). Leonie liet een prachtige vloeroefening zien; haar score van 13.167 was zelfs goed voor een 4e plek op dit toestel. Overall werd zij 17e. De sterke brugoefening van Anouk leverde haar het mooie puntenaantal van 13.400 op, waarmee zij als 7e eindigde op dit toestel. Uiteindelijk werd zij 19e.