Trampolinespringers Gym XL goed op weg naar het NK

Op zaterdag 24 maart was de tweede plaatsingswedstrijd voor het NK in Soest. Het was een gecombineerde wedstrijd met het district Midden-West. Een lange dag voor trainers, juryleden en springers.

Individueel
In alle vroegte mochten de D Jeugd meisjes het spits afbijten. Op de verplichte oefening werden hoge punten gescoord en ook de keuze oefeningen gingen volgens plan. Dit keer mocht Yerusha Messelink het goud in ontvangst nemen gevolgd door Anouk Pouwels die het zilver mee naar huis nam. Julia Verdonk werd vorige wedstrijd nog 1e en moest nu genoegen nemen met een 5e plek. Sidney Korrel verbeterde zichzelf en werd netjes 7e.

 

 In het tweede blok sprong Joep Huurneman bij de C pupil/jeugd jongens. Joep liet mooie oefeningen zien met name met de laatste keuzeoefening scoorde hij hoge punten. In het eindklassement was het dan ook goed genoeg voor de 1e plek en daarmee heeft Joep zich al verzekerd van een Nk-plaatsing. In hetzelfde blok sprong Giulia Roman Vals in de categorie C Junior meisjes. Ook Giulia had een goede wedstrijd en steeg knap van de 3e plaats naar de 2e plaats. Ook in hetzelfde blok mocht de wat zieke Gwyn Gipman springen in de E pupil klasse. Ondanks dat Gwyn zich niet lekker voelde heeft ze toch de hele wedstrijd gesprongen. Met slechts een haar verwijderd van het podium werd Gwyn knap 4e.

Synchroon
In de middag werd er synchroon gesprongen. Bij de C Junior meisjes sprong Giulia met partner Yasmine de Graaf van de Springbokken. Ze begonnen met prima oefeningen maar hadden wat problemen in de laatste oefening. Ze behaalde de 3e plek. Bij de E pupillen hadden Gwyn en partner Yesslynn Vos ook van de Springbokken hetzelfde probleem. De eerste twee oefeningen gingen prima maar de bij de laatste oefening begon het koppel ongelijk waardoor ze geen punten kregen voor de laatste oefening. Ze eindigde op de 6e plek.

Tot slot aan het einde van de dag waren de D Jeugd meisjes dan eindelijk aan de beurt voor het synchroon springen. Tussen alle koppels lag het puntenaantal dicht bij elkaar dus het was spannend welke koppels het podium mochten betreden. Yerusha en Julia lieten hoge moeilijkheid zien maar mistte net was synchroniteit en belandde net op de 4e plek. Anouk en Sidney daarentegen hadden een goede synchroon score maar wat minder moeilijkheid. Toch was het goed genoeg om op de eerste plek te eindigen.

 

 

De springers zijn heel goed op weg op zich te plaatsen voor het NK Trampoline springen in Juni. Op 7 april is de laatste plaatsingswedstrijd en dan zal bekend worden welke springers naar het NK zullen gaan.