Trampolinespringens GymXL naar NK!

Op zaterdag 7 april was de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor het NK. De meeste springers stonden er al goed voor en hadden zeker kans om zich te plaatsen. Een spannende wedstrijd die de doorslag zal geven wie dat ticket bemachtigd voor het NK in juni in Ahoy Rotterdam.

Individueel
Bij de E-klasse in de categorie Instap sprongen Eva Buitenkamp en Twan Rieksen. Voor beide springers het eerste seizoen dat ze aan wedstrijden meedoen. Met name is de wedstrijdervaring het belangrijkste. Zo sprongen ze stukken beter ten opzichte van de vorige wedstrijd en hebben ze zich zeker verbeterd. Eva werd 7e en Twan 6e. Bij de E-pupillen had Gwyn een goede wedstrijd. Ze ging nog even onderuit tijdens het inspringen maar trok zich daar niks van aan en liet twee hele mooie oefeningen zien. Het was voor beide springers nog niet voldoende voor een plaatsing voor het NK. Gwyn werd knap 2e en plaatste zich daarmee ook als 2e in het eindklassement voor het NK.

Bij de D-jeugd meisjes was het een spannende strijd. Het werd een driestrijd tussen Anouk Pouwels, Yerusha Messelink en Julia Verdonk die allemaal kans maakte op dat NK-ticket. In een deelnemersveld van 13 springers gaan er maar slechts 2 springers door. Julia liet zien dat zij sterke oefeningen sprong en werd tweede. Met slechts 0,10 verschil werd Yerusha knap 3e. Anouk maakte een foutje waardoor voor haar het podium niet meer haalbaar was en werd 6e. Ook Sidney Korrel sprong in deze categorie en behaalde met een nieuwe keuzeoefening een mooie 5e plek. Met deze uitslag hebben Julia en Yerusha de 2 NK-tickets bemachtigd.

In de C-klasse was Joep Huurneman zich al verzekerd van een NK plaats omdat hij 2 keer 1e was geworden in de voorgaande wedstrijden. Om die reden ging hij voor een nieuwe moeilijkere oefening en werd daarmee 4e. Giulia Roman Vals had helaas niet haar dag en moest 2 vallen incasseren. Voor haar was daarmee het podium en een NK- plaatsing verloren gegaan.

Synchroon
Ook deed Gym XL mee met het synchroon springen met in totaal 5 koppels. In de E-klasse sprongen Gwyn en Yesslynn (Springbokken Soest) een goede wedstrijd en werden 5e. Helaas niet genoeg voor een NK plaatsing. In de D-klasse bij de Jeugd meisjes was dit ook een spannende wedstrijd. Julia en Yerusha sprongen een waanzinnig goede wedstrijd en sprongen de hoogste moeilijkheid. Ze werden daardoor ook dit keer verdiend eerste. Omdat ze de voorgaande wedstrijden minder goed hadden gepresteerd en er maar 2 koppels door gingen was het NK ticket net niet haalbaar. Voor het koppel Sidney en Anouk daarentegen hadden zich in de voorgaande wedstrijd al geplaatst voor het NK door 2 keer 1e te worden. Deze wedstrijd werden ze 3e.

De overige koppels in de C-klasse hadden een hele goede wedstrijd. Zowel bij de C-Jeugd jongens (Joep/Mika) als bij de C Junior meisjes (Giulia/Yasmine) ging het deze wedstrijd een stuk beter. Giulia en Yasmine (Springbokken Soest) presteerde het om eerste te worden. Joep en Mika (Springbokken Soest) werden 2e. Beide koppels hebben door de voorgaande wedstrijden niet genoeg punten behaald om het NK te halen.

De eindstand levert maar liefst 5 NK tickets op voor deze springers. In juni word het grote NK in Ahoy gehouden waar alle gymsporten het NK hebben. Het beloofd een spannende strijd tussen de beste springers van Nederland te worden!