Trampoline springers op koers richting NK

By 10 april 2017Nieuws, Wedstrijdverslag

Een sprong dichter bij het NK

De trampolinegroep met trainster Sandra Rakhorst

Op zaterdag 8 april reisde de trampoline springers van GymXL af naar Bunschoten voor de tweede plaatsingswedstrijd. Vorige week hadden de springers een zeer goede start en behaalde allemaal een medaille. Vandaag was het de kunst om dit succes te evenaren of te overtreffen.

Individueel
In de eerste ronde hadden jeugd E springer Sidney Korrel en pupil D springer Julia Verdonk een zeer stabiele en goede wedstrijd. Sidney eindigde net als de vorige wedstrijd op de 3e plaats en Julia behaalde ook een mooie 3e plaats. In de tweede ronde was Jeugd D springer Anouk Pouwels aan de beurt die ook een goede wedstrijd had. Voor verplaatsing haalde Anouk zelfs een 9,9. Jammer genoeg lukte het Anouk niet om haar 2e plek van de vorige wedstrijd te evenaren maar behaalde wel een hoger puntenaantal. Anouk eindigde op de 6e plek en staat vooralsnog gemiddeld 3e voor de doorstroming naar het NK. Bij de Jeugd D jongens behaalde Joep Huuremans de vorige wedstrijd nog een 9e plek door een fout in de eerste oefening. Vandaag maakte Joep geen grote fouten en sprong boven zichzelf uit. Hij behaalde een nette 4e plek. In de laatste ronde was het aan Junior D springer Giulia Roman Vals om haar 1e plek van de vorige wedstrijd te verdedigen. Dit ging Giulia goed af en ze sprong zichzelf na een stabiele wedstrijd wederom naar de 1e plek. Giulia is hierbij al verzekerd van een NK-ticket.

Synchroon

2017 april collageIn de derde ronde sprongen Joep en Giulia synchroon bij de D Junior/Senior Gemengd. Ze begonnen sterk tijdens de verplichte oefening maar in de keuze oefening deden ze een sprong verschillend van elkaar. Hierbij telde de laatste sprongen niet en zakte dit koppel uiteindelijk naar de 5e plek. Bij de Jeugd D meisjes categorie sprongen Anouk Pouwels en Julia Verdonk een verrassend goede wedstrijd. Vorige wedstrijd werden zij 2e en lieten deze wedstrijd mooie synchroon oefeningen zien. Voor beide keuze oefeningen behaalde Anouk en Julia de hoogste punten en eindigde dit koppel daardoor op het hoogste podium! Hierdoor staan ze nu gemiddeld 2e in het klassement en is het NK ticket al in zicht.

Op 13 mei zullen de trampoline springers alles uit de kast moeten trekken om de NK-tickets binnen te slepen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.