Regiofinale levert 6 tickets op voor het districtskampioenschap!

Afgelopen zaterdag 21 april deden namens GymXL 10 turnsters mee aan de regiofinale van het district Mid-West. Deze 10 turnsters hadden zich door middel van de voorwedstrijden geplaatst. Op het spel stond het regiokampioenschap en plaatsing voor het districtskampioenschap. Bij de eerste wedstrijd (Instap D1) mochten Bente Jansen, Romy Sakkers en Elise Plomp aantreden. Waar de één ontspannen aan de wedstrijd begon, had de ander een gezonde spanning. Ondanks de blessure die Bente net achter de rug had, verliep sprong prima. Bente behaalde een 6e plaats, Romy een 8ste en Elise werd hier 25ste. Hierna was het de beurt aan de brug. Bente werd hierbij 5de, Romy kon wat netter turnen en werd 21ste en Elise 9de. Na de brug volgt balk. Een zenuwslopend toestel waaraan de laatste weken voor de wedstrijd extra hard getraind was. Bente bleef op de balk en werd 14de. Ook Romy bleef op de balk en werd 11de en Elise 19de. Als laatste was de vloer aan de beurt. De dames lieten prima oefeningen zien. Bente werd 6de, Romy 13de en Elise 9de. Het werd nog spannend bij de prijsuitreiking, maar Bente kreeg met haar zesde plaats net geen medaille (eerste vijf). Romy werd 12de en Elise 18de. Bente en Romy haalden met dit resultaat de eerste twee districtstickets binnen. Alle drie de dames mogen trots op zichzelf zijn.

Bij de tweede wedstrijd waren Rosanna Ledder en Indy Vaessen aan de beurt in de categorie Pupil1 D1 en Fleur van den Barg bij Pupil1 D2. Terwijl Rosanna vol vertrouwen haar wedstrijd begon, was Indy erg zenuwachtig omdat ze nog niet eerder in een regiofinale had gestaan. De dames mochten op vloer beginnen. De oefening van Indy kon iets beter, zij werd 13de. De vloeroefening van Rosanna ging goed. Ze was tevreden en werd 3de. Fleur werd 27ste en liet bij vloer erg veel punten liggen. Hierna was het de beurt aan sprong. Bij Indy en Rosanna ging sprong goed, zij werden hierbij 10de en 20ste en Fleur werd 14de. Daarna was brug aan de beurt. Indy turnde een hele strakke oefening en werd bij dit toestel 13de, Rosanna turnde ondanks haar blaren naar tevredenheid en werd 19de. Fleur werd 17de. Het laatste toestel bij deze wedstrijd was balk. Indy liet een prachtige radslag zien, waar ze erg trots op was. Voor Rosanna was het bij balk even spannend. Gelukkig kon zij door een goede focus op de balk blijven staan. Hier was zij erg trots op. Rosanna werd 10de, Indy 12de en Fleur 16de. Uiteindelijk behaalde Rosanna op de meerkamp de 11de plaats, Indy volgde direct hierna met een 12de plek en Fleur werd 27ste. Rosanna en Indy plaatsten zich met dit resultaat voor het districtskampioenschap en waren hier heel blij mee.

Tijdens de derde wedstrijd mochten Norah Hofland en Natasja Hoogermolen laten zien wat ze in hun mars hadden. Norah komt uit bij de Pupillen2 D1 en Nastasja bij de Pupillen2 D2. Norah moest op vloer starten. Zij werd hierbij 21ste. Natasja begon op balk en zette direct een prachtige oefening neer waarmee ze tweede werd. Norah mocht hierna door naar sprong, waarbij ze een 14de plaats behaalde. Natasja liet haar vloeroefening zien, waarmee ze vijfde werd. Als derde toestel was voor Norah de brug aan de beurt. Helaas moest zij hier een val incasseren en werd 28ste. Natasja ging naar sprong en werd 16de. Als laatste moest Norah haar balkoefening laten zien. Ze herstelde hier enigszins en werd 17de. Natasja werd 13de op brug. Bij de meerkamp werd Norah 24ste en Natasja haalde de eerste en enige medaille voor GymXL binnen en werd derde. Hiermee had zij ook haar ticket binnen voor het districtskampioenschap.