beweegdiplomaHet halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk voor de motorische, de sociale en de cognitieve ontwikkeling van het jonge kind.

GymXL doet mee aan het door de KNGU geïnitieerde programma nijntje Beweegdiploma, zodat jonge kinderen niet alleen een zwemdiploma maar ook een beweegdiploma kunnen behalen.

Waarom een beweegdiploma voor jonge kinderen

In de leeftijdsperiode van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

nijntje Beweegdiploma bij GymXL

Beweegdiploma 1In 2016 zijn de eerste lessen gestart met het aanbieden van het Beweegdiploma. Kinderen wordt in 20 lessen de vereiste vaardigheden aangeleerd, zowel tijdens Kangaroogym (diploma 1) als Guppygym (diploma 2). Na 20 lessen vindt een feestelijke diploma-uitreiking plaats, waarna plaats wordt gemaakt voor een nieuwe lichting kinderen. De lessen die in seizoen 2016/2017 het Beweegdiploma aanbieden zijn de Kangaroogymles op woensdag om 9.00 uur en de Guppygymles op woensdag om 15.00 uur. Instromen kan aan het begin en halverwege het seizoen. Heb je interesse in deze lessen dan kun je contact opnemen via ons proeflessen contact formulier.