GymXL springt naar de top op NK

By 19 juni 2017Nieuws, Wedstrijdverslag

Vijf trampolinespringers namen zaterdag 17 juni succesvol deel aan het NK Trampoline Springen in Ahoy Rotterdam. Eén zilveren en drie bronzen medailles werden er verdiend! Ieder jaar komen alle disciplines van de KNGU gezamenlijk naar Ahoy voor het NK. Bij GymXL hadden vijf springers zich via de kwalificaties eerder dit seizoen, geplaatst voor dit evenement. In de ochtend werd er synchroon gesprongen door Brigit Kappe en Lara Wolkenfelt (Nika Hoogland) in de categorie B Senior Dames. In de kwalificaties behaalde dit koppel verschillende podiumplekken en was daarom kanshebber voor een top drie. Jammer genoeg verliep de voorronde niet vlekkeloos en kon het koppel de keuze oefening niet afmaken. Desondanks behaalde ze toch de finale en sprongen ze zich knap naar de 3e plek!

In de middag werd er individueel gesprongen. Vanuit de D klasse deden Anouk Pouwels, Joep Huurnemans en Giulia Roman Vals mee. In de E klasse had Sidney Korrel zich geplaatst. Allen begonnen met een prima verplichte oefening en ook de keuze oefening verliep zonder fouten. In de categorie D Jeugd Meisjes had Anouk sterke concurrentie en kon ondanks twee mooie oefening geen finale plekje afdwingen. Anouk behaalde al met al een mooie 13e plek. Bij de D jeugd Jongens stond Joep na de voorronde op een 3e plek en plaatste zich ruimschoots voor de finale. Ook in de finale sprong Joep een mooie oefening, maar hij sprong minder in het midden van de trampoline waarvoor hij aftrek kreeg. Ook sprong de concurrentie duidelijk beter in de voorronde en sprong derhalve Joep voorbij. Joep werd 6e van Nederland zijn categorie.

Sidney spong zeer stabiel en plaatste zich met hoge scores als tweede voor de finale. Ook in de finale verbeterde Sidney haar punten en stond ze tot de laatste springer bovenaan in het klassement. De laatste springer ging als eerste de finale in en kon haar positie vasthouden en won dus goud. Sidney behaalde op haar eerste NK een knappe zilveren medaille. Voor de netheid en verplaatsing behaalde zij zelfs de hoogste punten, maar had niet de hoogste moeilijkheid. Een zeer knappe prestatie!

Tot slot mochten Giulia bij de D Junior Gemengd en Brigit bij de B Senior Dames het NK voor GymXL afsluiten. Brigit had hoge kansen omdat ze zich als eerste voor het NK had geplaatst. Zowel Giulia als Brigit begonnen met een sterke verplichte oefening. Giulia wist dit vast te houden en sprong één van haar beste keuze oefeningen. Hierdoor steeg ze in het klassement en hield lange tijd de hoogste positie vast. De laatste springer wist toch boven haar uit te komen waardoor Giulia als tweede naar de finale ging. Ook dit was een spannende strijd waar de finalisten aan elkaar gewaagd waren. Giulia sprong wederom een hele nette oefening en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Voor Giulia is dit haar tweede NK medaille.

Bij Brigit verliep in haar categorie niet alles even soepel omdat bepaalde punten nog niet toegekend waren. Het leek er daarom op dat ze zich niet zou plaatsen voor de finale. Uiteindelijk is de score gecorrigeerd en ging Brigit alsnog naar de finale. In de finale liet Brigit een prima oefening zien met een hoge moeilijkheid. Als mooie afsluiting van dit seizoen werd Brigit 3e van Nederland