Fysiotherapie voor leden

By 12 januari 2018Mededelingen
Fysiotherapie KennisSpeciaal aanbod voor leden van GymXL (en hun ouders en gezinsleden) die last hebben van een turn- of andere sportblessures of pijnklachten, of die iets willen vragen over bijvoorbeeld scheefstand van voeten, benen of rug, voorkeurshoudingen, motorische ontwikkeling of bewegen in het algemeen: drie gratis inloopspreekuren van kinderfysiotherapeuten Frida Kennis en Karlijn Damen.

De spreekuren vinden plaats in de EHBO-ruimte van de turnhal aan het Schiermonnikooghof 21 in Vathorst, op drie woensdagmiddagen: 24 januari, 21 februari en 21 maart, van 15.30-17.00 uur.

U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. U kunt ter plekke intekenen, en bent op volgorde van binnenkomst aan de beurt. Het advies van Frida en Karlijn is vrijblijvend; u bent niet verplicht bij hun behandelingen af te nemen. Overigens mag u ook gerust een vraag stellen over uzelf of een ander gezinslid!

Frida Kennis

Fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut Frida Kennis is geen onbekende bij GymXL; met haar beide dochters nam zij deel aan onze Kangaroo-gym. Zelf turnde ze als kind in de selectie van één van de verenigingen waaruit GymXL is voortgekomen.

Frida begon haar werkende leven als verzorgster van een voetbalteam en werd daarna fitnessinstructrice. Na het behalen van haar diploma als fysiotherapeut begon ze een praktijk in fitnesscentrum Be Fit in Amersfoort. Vanaf 2010 is ze zich gaan specialiseren in kinderfysiotherapie.

Daarnaast heeft ze zich toegelegd op het maken van inlegzolen voor het verbeteren van klachten die ontstaan door verkeerde houdingen. Voor de behandeling van sportblessures zet zij meestal een combinatie van therapieën in, zoals koelen, rekoefeningen, krachttraining en fysiotape, en soms ook zooltjes. Frida past het liefst pijnvrije behandelmethodes toe.

Karlijn DamenKarlijn Damen

Karlijn Damen heeft van haar 7de tot haar 25ste intensief geturnd in de selectie van Attila Houten. En nog steeds is turnen haar passie!

Na haar afstuderen als fysiotherapeut werkte Karlijn enkele jaren in de kinderrevalidatie. Inmiddels werkt ze samen met Frida, en hoopt ze medio dit jaar haar diploma kinderfysiotherapie te halen. Daarnaast geeft Karlijn gymles bij haar oude vereniging, aan kinderen tussen de 2 en 6 jaar.

Als oud-turnster en trainster begrijpt zij maar al te goed hoe vervelend het is als je een blessure hebt en niet voluit kunt sporten. En dat je zo snel mogelijk weer pijnvrij wilt turnen, het liefst zonder te stoppen.

Meer informatie?