Franka’s NK Ahoy finale

By 25 juni 2017Nieuws, Wedstrijdverslag

Franka Wiegers, pupil2 N1

GymXL in Ahoy op Fantastic Gymnastics Nederlands Kampioenschap N1

Zaterdag 17 juni stond GymXL met één turnster in de hoogst mogelijk finale van Nederland, het Nederlands Kampioenschap, op het evenement Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam. Franka Wiegers, pupil 2 N1, bewees tijdens de kwalificatiewedstrijden wederom dat zij op het hoogste toneel thuishoort.

Franka opende haar meerkampfinale op de vloer. De vloeroefening op de muziek van de 12 German dances bestaat uit elegant en sierlijk ballet, prachtig uitgevoerde gymnastische sprongen en krachtige acrobatische sprongseries. Franka zette een redelijke vloeroefening neer en haalde een score van 12.500.

Hierna volgde sprong. Op dit toestel liet Franka twee verschillende sprongen zien. Beiden goed voor de hoogste uitgangswaarde. Ze liet prachtige sprongen zien en scoorde 13.650. Goed voor de 7de plaats. Vervolgens begon ze goed aan de brug. Helaas moest ze het toestel voortijdig verlaten. Gelukkig lukte het Franka om zich goed te herstellen, waardoor ze haar oefening prima kon afmaken en een redelijke score van 12.000 kon halen.

Franka sloot de wedstrijd af met haar balkoefening. Tijdens de kwalificatiewedstrijden was dit een lastig toestel gebleken, maar tijdens deze finale was de balk geen probleem. Zonder grote wiebels en met een nieuwe combinatie van dubbel flikflak verliep haar oefening goed. Met haar eindscore van 50.100 behaalde ze een nieuw persoonlijk record voor dit seizoen. Goed voor een 13de plek. Franka kijkt tevreden terug op haar finale in Ahoy.